Наставник из Сарајева осуђен за блудне радње дао отказ

ГС
Наставник из Сарајева осуђен за блудне радње дао отказ

САРАЈЕВО - Наставник физичког васпитања у Основној Школи Грбавица 1 у Сарајеву Самир Алихоџић, који је правоснажно осуђен за блудне радње, дао је оставку, потврђено је за портал Кликс.

Он је због притиска јавности одлучио напустити ову школу након што се сазнало да је једногодишњу затворску казну замијенио за 36.500 КМ, а 11. новембра ове године му је истекла и једногодишња забрана обављања дјелатности, након чега се вратио настави у овој сарајевској основној школи.

Ипак, након што је информација процурила у јавност и великог притиска јавности, Алихоџић је одлучио дати отказ.

Подсјетимо, након коначне пресуде у новембру прошле године и једногодишње казне затвора као и једногодишње забране обављања посла наставника, Самира Алихоџића ништа није спријечило да своју затворску казну уредно плати и тако се нађе на слободи без одласка иза решетака, а затим се врати и на посао.

Суд му је издао и увјерење о невођењу кривичног поступка. 

Интересантно, за вријеме судског процеса Алихоџић је био на неплаћеном одсуству.

Емина Брканић, прије седам година била је ученица ОШ Грбавица 1 у Сарајеву и жртва педофила-наставника Самира Алихоџића. 

Након што се Алихоџић вратио да ради у школи, његова бивша ученица и жртва је одлучила јавно проговорити казавши да није била једина ученица коју је злостављао наставник физичког васпитања, преноси Кликс. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана