Сански Мост примјер односа ФБиХ према Србима

Танјуг
Сански Мост примјер односа ФБиХ према Србима

Намјера Бошњака да на мјесту страдња Срба у Санском Мосту подигну споменик свом команданту Мехмеду Алагићу само је један од бројних примјера како се у Федерацији БиХ односе према српским жртвама, рекла је данас Исидора Граорац, предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила.

Граорац је гостујући у Јутарњем програму РТРС рекла да Србе у БиХ не може ништа више изненадити, па ни ово.

"Против тога смо, и саосјећамо са свим становницима Санског Моста који се противе овој одлуци. Сигурно да се може пронаћи компромисно рјешење, а то је да се нађе нова локација", рекла је Граорац.

Подсјетила је да се овакве ствари дешавају готово стално на простору Федерације БиХ.

"Њима сметају и пали борци из Другог свјетског рата, а да не говоримо о Одбрамбено-отаџбинском, овом посљедњем сукобу", навела је Граорац.

Коментаришући безуспјешно инсистирање да у затвор БиХ буде враћен пресуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин, који борави у Турској, Граорац је казала:

"Шта друго рећи за некога ко је пресуђен још у априлу 2022. године. Поставља се питање како је уопште могао да напусти БиХ. Знамо шта се дешавало на Озрену, кампу Гостовић. Треба што оштрије тражити да Турска изручи Махмуљина".

Додала је и да суђење команданту 5. корпуса тзв. Армије БиХ Атифу Дудаковићу траје годинама.

"Трнаест година се води поступак против Дудаковића. Да је Србин у питању давно би то било завршено и пресуђено. Због свих тих ствари Срби не вјерују Суду БиХ. С друге стране имате суђење Милораду Додику и Милошу Лукићу. То је суђење институцијама Републике Српске. Брзина самог процеса нам говори да несмемо имати повјерење у те судске институције", навела је Граорац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана