Самарџија мјесец иза решетака

Срна
Самарџија мјесец иза решетака

САРАЈЕВО - Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Младену Самарџији којем се на терет ставља да је био у врху организоване криминалне групе која се бавила кријумчарењем већих количина тешких дрога са подручја Јужне Америке и ЕУ, на подручје БиХ и сусједних земаља.

Притвор може трајати до 11. јануара наредне године или до нове одлуке Суда, због постојања посебних притворских разлога, саопштено је из Суда БиХ.

Рјешење о притвору донесено је јуче.

Самарџији се на терет ставља кривично дјело организовани криминал у вези с кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама, те кривична дјела прање новца и ометања рада правосуђа.

Самарџија (33) ухапшен је на Јахорини у оквиру акције кодног назива "Токио", а из Тужилаштва БиХ су раније навели да ће за њега тражити одређивање притвора с обзиром на дужи боравак у бјекству.

Самарџија је осумњичен у оквиру предмета Тужилаштва БиХ са доказима из "Скај" и "Аном" апликација, а лоциран је, идентификован и ухапшен у операцији Тужилаштва БиХ и МУП-а Републике Српске.

Приликом хапшења Самарџије, једног од најтраженијих бјегунаца у Европи, одузети су килограм кокаина, више од 120.000 евра, пиштољи и возила. За њим је расписана и Интерполова потјерница Словеније због трговине дрогом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана