Салкић подноси кривичну пријаву против Додика

ГС
Салкић подноси кривичну пријаву против Додика

БАЊАЛУКА - Рамиз Салкић, посланик СДА у Народној скупштини Републике Срспке рекао је да ће против Милоарада Додика, предсједника Републике Српске и сарадника Тужилаштву БиХ поднијети кривичну пријаву због организације и обиљежавања Дана Републике Српске.

Он је рекао да се пријава подноси против особа које не поштују одлуке Уставног суда БиХ,  те да ће је он поднијети у име СДА:

"Та кривична пријава бит ће сутра прослијеђена Тужилаштву БиХ. Као што вам је познато Тужилаштво БиХ игнорише чињеницу да власти Републике Српске предвођене Додиком не поштују одлуке Уставног суда БиХ и обиљежавају неуставни дан Републике Српске", рекао је Салкић, на прес конференцији додајући да су очекивали да ће Тужилаштво БиХ реаговати али да се то није десило.

Он је рекао да је Додик са другим "неидентификованим лицима" користио службени положај и противзаконито ангажовао људске и материјалне ресурсе за обиљежавање како је рекао "неуставног празника".

Такође, нагалсио је да се пријава против Додика односи као предсједника и као некога ко је руководио одбором за организацију и обиљежавање Дана Републике Српске, преносе Независне новине.

"Очекујемо да Тужилаштво утврди која су то све лица осим Додика. Дан ентитета мора представљати све грађане ентитета. 9. јануар то не чини, тиме се показује повлаштени положај само једног, српског народа", истиче Салкић.

Он је рекао да су се с обзиром да се против Додика већ води поступак пред Судом БиХ, стекли услови да се осумњиченом Додику треба одредити притовр и спријечити у извршењу нових кривичних дијела.

"Од Тужилаштва БиХ тражимо да у складу с њиховим надлежностима од Суда БиХ затраже провођење ове мјере", закључио је Салкић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана