САД увеле санкције сарадницима предсједника Српске

Срна
САД увеле санкције сарадницима предсједника Српске

ВАШИНГТОН - Министарство финансија САД-а увело је нове санкције званичницима Републике Српске, а како је наведено, разлог су активности због, како кажу, “нарушавања Дејтонског мировног споразума”.

На листи су три особе које су, како наводе из Министарства финансија САД, “директно учествовале у организацији неуставног Дана Републике Српске 9. јануара”.

Како је саопштено, на листу санкција стављени су: Генерални секретар предсједника Републике Српске Јелена Пајић, савјетик предсједника Српске Бранислав Окука и предсједавајућа Вијећа народа Српске Сребренка Голић.

У саопштењу се наводи да су ова лица “допринијела настојањима појединца под блокадом и предсједника Републике Српске Милорада Додика да подрива мир и стабилност БиХ организацијом и провођењем церемоније обиљежавања Дана Републике Српске - 9. јануара “што је у БиХ проглашено неуставним дјеловањем”.

“Ови појединци помогли су Додикова настојања да подрива Дејтонски мировни споразум и овлаштења Уставног суда БиХ, као и високог представника”, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана