Сабор СНСД-а у септембру у Добоју

Срна
Сабор СНСД-а у септембру у Добоју

БАЊАЛУКА, 5. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас у Бањалуци да ова партија наставља да води одговорну политику према Републици Српској, те да су у току припреме за унутарстраначке изборе и Сабор странке, који је планиран да буде одржан у Добоју у посљедњој недјељи септембра.

Додик је рекао да СНСД већ сада може да најави побједу на локалним изборима у БиХ који ће бити одржани сљедеће године.

"Наша организација ради широм Српске и након побједе не општим изборима, коју смо прошле године остварили у готово немогућим условима, СНСД се припрема за унутарстраначке изборе који ће бити одржани у септембру", рекао је Додик.

Он је напоменуо да прије тога треба провести изборе у свим општинским и градским организацијама, као и у Активу младих и Активу жена.

"Циљ нам је да модернизујемо партију, да је статутарно уредимо, те да омогућимо веће кретање кадрова кроз странку, како бисмо могли брже реаговати на захтјеве партнера, као што су борци, синдикати, пензионери и друге групације, али и да унаприједимо међугенерацијску комуникацију", рекао је Додик.

На питање колико би могло бити кандидата за предсједника партије, он је рекао да је могуће да обнови мандат, али да о свему одлучује партија.

Додик је рекао да СНСД успјешно функционише на свим нивоима Републике Српске и БиХ, те да се Дому народа у Парламентарној скупштини БиХ клуб делегата ове странке показује одлучујућим за доношење одређених закона.

"Не желимо никада то да злоупотријебимо, него нам је циљ да се понашамо у складу са законом и Уставом. Оно што пише у Уставу да је надлежност БиХ, ми ћемо прихватити, а оно што не пише је неприхватљиво за нас", појаснио је Додик.

Додик је рекао да се расподјела функција међу коалиционим партнерима одвија без великих проблема, те да је у великој мјери то завршено.

На питање да ли су ДНС и СПС дио коалиције, Додик је одговорио потврдно и напоменуо да је договор да се за те странке остави једна квота, односно четири одсто позиција, те подсјетио да је у РиТЕ Гацку именован директор из СПС-а.

Он је навео да се коминикација са тим партијама одвија на квалитетан и партнерски начин, те оцијенио да је то најважније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана