Руте: Желимо БиХ у ЕУ, али много о је посла у наредних шест седмица

Агенције
Руте: Желимо БиХ у ЕУ, али много о је посла у наредних шест седмица

САРАЈЕВО - Холандски премијер Марк Руте, који данас борави у Сарајеву са предсједницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен и хрватским колегом Андрејем Пленковићем, поручио је да његова земаља осјећа посебну везу са Западним Балканом, а нарочито БиХ.

-Желимо да БиХ заузме своје мјесто у ЕУ као јединствена земља. Будите сигурни да БиХ не мора ово да ради сама. Ми смо вољни да помогнемо. Чињеница да смо овдје данас доказује то - рекао је Руте. Он је на заједничкој конференцији за новинаре рекао да је заједнички интерес да БиХ заузме своје мјесто за столом ЕУ као једна и суверена држава.

-Задовољство је Холандији да помогне у изградњи БиХ. То је и у интересу ЕУ, да чланице буду што снажније - рекао је холандски премијер.

Поручио је да цели процес прикључења БиХ ЕУ мора бити заснован на остваривању резултата те да ЕУ мора бити сигурна да БиХ постиже конкретне и дугорочне резултате.

- Веома много је пуно посла у наредних шест седмица. Саговорници ме данас увјеравају да се иде у том правцу, али морамо видјети да се то дешава. Ово су велики и захтјеви задаци. За мене лично је важно да нема пречица, да је све утемељено. Вријеме цури, вјероватно до краја марта ова прилика се може угасити -  навео је Руте, пренијели су федерални медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана