Руске тенисерке прејаке за Републику Српску

Д.Д.
Руске тенисерке прејаке за Републику Српску

КАЗАЊ – Женска тениска репрезентација Републике Српске није успјела да се пласира у финале Игара Брикса.

Русија је била прејака и након сингла је дошла до побједе 2:0. Домаћин игара има у свом саставу двије тенисерке које су високо рангиране на WTA листи, па је за младе тенисерке Републике Српске ово било велико искуство.

У првом мечу Полина Кудерматова је са 2:0 савладала Сару Микачу. Репрезентативка Русије иначе 170. на листи је била веома убједљива и слав ила је са 2:0 по сетовима 6:1, 6:1.

-Играла сам против веома искусне тенисерке, дала сам свој максимум. Задовољна што сам играла против ње. Очекујем велику борбу против Индије и надамо се медаљи - рекла је Микача

Елена Приданкина је била још  убједљивија. Она је такође славила са 2:0 против Анастасије Игњатић. По сетовима је било 6:0, 6:0. Ипак, тенисеркама ће ови дуели итекако добро да дођу да виде гдје су у односу на квалитетније противнице.

-Русија је  од почетка била фаворит. Ово је њихов терен. Доста искуснија играчица, на крају боље пласирана на ранг листи и има више искуства. Нисам задовољна својом игром али све снаге ћемо усмјерити на меч за медаљу. Знамо противника играле смо против  њих и желимо медаљу - рекла је Анастасија. 

У борби за бронзу Републике Српска ће да игра против Индије са којом су већ играли у групи гдје су поражене 1:2.

-Нисмо имале велике шансе. Ово је за наше тенисерке била велика школа да стекну искуство и виде на чему треба да раде у будућности. Индија је један од фаворита за освајање медаље али смо показали да можемо да играмо против њих . Сара игра све боље, то ме радује, Анастасија треба да понови свој меч. Први дуел смо изгубили у дублу али цуре тад нису биле уигране сада је то пуно боље  - рекао је селектор Александар Џигумовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана