Руска амбасада демантовала саопштења о Чеченима на граници БиХ и Хрватске: То су спекулације

ГС
Руска амбасада демантовала саопштења о Чеченима на граници БиХ и Хрватске: То су спекулације

САРАЈЕВО - Амбасада Русије у Сарајеву назвала је "спекулацијама" објаве у западној штампи о Чеченима који бјеже од мобилизације и задржавају се на граници БиХ са Хрватском.

"Амбасада неће коментарисати спекулације западне штампе на ову тему. Пажљиво пратимо развој ситуације. Руски држављани нам се нису обраћали у вези са тим" наводи се у коментару дипломатског представништва.

Раније су западни медији извјестили о десетинама Чечена који, наводно, бјеже од мобилизације у Русији и налазе се на граници БиХ и Хрватске како би на крају доспјели на територију Европске уније.

Потпредсједник хрватске владе и министар полиције Давор Божиновић ових дана је говорио да се више десетина Чечена налази недалеко од границе Хрватске са БиХ с намјером да траже азил у Хрватској.

Он је рекао да су они у БиХ дошли користећи безвизни режим који ова земља има са Русијом.

О групама Чечена који на граници БиХ и Хрватске чекају да затраже азил раније је говорио савјетник директора Граничне полиције БиХ Свевлад Хофман.

Предсједник Русије Владимир Путин је 21. септембра објавио дјелимичну мобилизацију у земљи.

Према ријечима министра одбране Русије Сергеја Шојгуа, мобилизација је потребна за контролу контакт-линије дуге хиљаду километара и ослобођених територија у Украјини, преноси Спутњик.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана