Рунић: Србија нам је вратила вјеру у боље сутра

СРНА
Рунић: Србија нам је вратила вјеру у боље сутра

ДРВАР - Начелник општине Дрвар Душица Рунић рекла је да је захваљујући помоћи Србије враћена вјера у боље сутра у Дрвару, који се налази на страдалном простору.

Она је истакла да нераскидива и стабилна веза са матицом Србијом свакодневно јача и ствара осјећај припадности истом народу, иако не живе на територији матице Србије.

"Желим да захвалим за подршку коју Србија пружа српском народу у Дрвару и Федерацији БиХ", нагласила је Рунићева.

Поводом 15. фебруара - Дана државности Србије, она је упутила искрене честитке предсједнику Александру Вучићу и свим грађанима Србије, истакавши да је он својим радом, трудом и залагањем ставио Србију и српски народ на значајно мјесто на регионалном, али и на свјетском нивоу.

"Сигурна сам да ће економска и политичка стабилност Србије наставити да јача и у будућем периоду, на опште задовољство српског народа гдје год се налазио. У наш градић вратили сте вјеру у боље сутра и својом подршком омогућили сте да вјерујемо у боље сутра на овим страдалним просторима", навела је Рунићева у честитки.

Сретење је као државни празник проглашено одлуком Скупштине Србије 2001. године, а од 2012. празнује се 15. и 16. фебруара. Српска православна црква 15. фебруара слави Сретење.

На Сретење 1804. године почео је Први српски устанак, био је то зачетак нововјековне српске државе и обнове њене државности. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана