Рунић: Не добијамо ни оно што нам следује према закону

Срна
Рунић: Не добијамо ни оно што нам следује према закону

ДРВАР - Општина Дрвар од кантоналних власти не добија ни оно што би требало према закону од редовних прихода, а за путну инфраструктуру није добила ниједну марку ни од Управе за путеве, рекла је Срни начелник општине Душица Рунић.

Рунићева је додала да овој општини, умјесто да дају, намећу оно што знају да не може у кратком року испунити према њиховој методологији само да не добије ништа.

Кантонална Управа за путеве саопштила је да нису у могућности да у скорије вријеме властитим приходима финансирају обимнију реконструкцију било којег пута, па тако и регионалног путног правца Гламоч - Дрвар, који је изузетног значаја за српска повратничка села.

Јелка Врањеш из Гламоча рекла је Срни да је српским повратницима у ове двије општине веома битно да се асфалтира регионални макадамски пут који их повезује.

"Нама, српском народу у Гламочу веома је битна конекција са Дрваром, јача и активнија сарадња комуникација и у привредном, економском и политичком, а и у међуљудском односу. Нечија зла намјера је да се спријечи повратак српског становништва у крајишке општине и да се покидају међуљудске везе", рекла је Врањешева.

Дрвар и Гламоч једине су двије општине у Федерацији БиХ које су спојене макадамским путем дужине двадесетак километара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана