Рукометаши Србије и БиХ за "Глас": Напад Хамаса изненадио је све у Израелу

Вељко Зељковић
Foto: ГС

Напад Хамаса изненадио је све у Израелу. Дјелује да нису уопште били спремни на тако нешто, нити су очекивали. Каже ово за “Глас Српске” српски рукометаш Вук Миленковић који је успио да напусти израелски град Ашдод, гдје је наступао за клуб Хапоел, наводећи како је и овај град, који је неких 30 километара ваздушне линије од Газе, претрпио жестоко бомбардовање.

- Било је заиста страшно и стресно. То читаво суботње јутро су се оглашавале сирене и падале ракете. Клуб је одмах дозволио странцима да напусте Израел. Успео сам да купим карте, тако да сам од понедељка у Србији - рекао је Миленковић додајући да су поред њега још два играча из Србије била у тиму, али су они успјели да се врате безбједно.

И повремени рукометни репрезентативац БиХ Гафар Хаџиомеровић такође је напустио Израел и клуб у ком је наступао Макаби Ришон.

- Клуб је заиста брзо реаговао. Након избијања сукоба организовали су лет за играче, тако да смо напустили Израел веома брзо и већ се вратили у своје државе и, срећом, нисмо остали - поручио је за наш лист Хаџиомеровић.

Из Амбасаде БиХ у Израелу саопштено је да, према подацима које тренутно посједују, нико од држављана БиХ није настрадао или повријеђен у овим сукобима, док је из амбасада БиХ у Каиру (Египат) и Аману (Јордан), које покривају Палестину, наведено да нису примили захтјеве за евакуацију држављана БиХ из Палестине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана