Ротације у владајућим странкама

О.Т.
Ротације у владајућим странкама

Александар Трнинић нови је шеф посланичког клуба Уједињене Српске у Народној скупштини Српске.

Трнинићу, који је у републичком парламенту неко вријеме дјеловао као самостални посланик ово је већ четврта странка. Он је у марту 2020. године напустио СДС, те се прикључио СПС-у Горана Селака, али се пред изборе 2022. вратио у највећу опозициону странку и са њене листе освојио актуелни мандат у НСРС.

Почетком прошле године Трнинић по други пут напушта странку коју води Милан Миличевић и ангажман наставља у новооснованом Народном фронту. Иако га је предсједник НФ-а Јелена Тривић назвала великим појачањем, он напушта и намлађу партију у Српској, и то само неколико мјесеци након што се у исту учланио.

Период самосталног дјеловања завршио је недавно те договорио даљи рад у партији на чијем челу је предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић, који је са њим у марту боравио у посјети Русији.

Са друге стране, Уједињену Српску напустио је Костадин Васић, који ће даље бити члан НПС-а Дарка Бањца. Ту информацију потврдио је шеф посланичког клуба НПС-а Драган Галић. Васић је дуго година био члан СДС-а, баш као и Бањац, који је из највеће опозиционе странке прешао у ДНС а потом формирао властиту странку. Галић је био члан ПДП-а. У клубу су још и Бобана Ћибић и Драган Брдар, који је мандат освојио са листе ДНС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана