Ротације у НС РС: Станивуковић саопштио име новог шефа одборничког клуба у Бањалуци

ГС
Foto: БЛ портал

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић након сједнице Предсједништва Градског одбора ПДП-а Бањалука открио је име будућег предсједника одборничког клуба ове партије у Скупштини Града.

На том мјесту у наредном сазиву градске Скупштине биће Небојша Дринић, који је на протеклим локалним изборима освојио највише гласова на страначкој листи.

“Ја нећу бити тај који ће одређивати ко ће бити одборник, то је урадио народ, који је Дринићу указао велико повјерење”, истакао је Станивуковић овом приликом, чиме је индиректно прозвао предсједника Републике Српске Милорада Додика, који је од кандидата за одборнике СНСД-а затражио да врате мандате на располагање странци.

Дринић тако напушта позицију у Народној скупштини Републике Српске, а умјесто њега ће нови посланик ПДП-а постати Бојан Кресојевић, који је до сада обављао функцију градског менаџера.

Станивуковић је овом приликом говорио и о будућности и политикама које ће он, његови сарадници и ПДП спроводити у будућности.

“Од 2016. године у Бањалуци смо повећали наш резултат за 200 одсто, а у Републици Српској смо постали друга највећа партија”, тврди Станивуковић, а преноси БЛ портал.

Иако додаје да ће у његовом фокусу и даље бити Бањалука, истиче и да ће се трудити да све оно што има Бањалука, добију и друге општине и градови.

“Дух промјена наше организације у Бањалуци желимо да преко ПДП-а пренесемо и на друге партије”, нагласио је он.

Прије овога потребно је да у Бањалуци профункционише Скупштина града, односно да се формира већина.

“Конститутивну сједницу очекујемо крајем новембра или почетком децембра. Као што знате спремни смо за разговор и разговарамо са свим партијама које желе дијалог”, истакао је Станивуковић.

Открио је да ће у наредном мандату у граду бити формирано посебно Одјељење за демографију и бригу о породици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана