Ромић: Оптужница порука српском народу да свако може да буде оптужен

ГС
Ромић: Оптужница порука српском народу да свако може да буде оптужен

БАЊАЛУКА - Оптужница против предсједника Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника РС Милоша Лукића има политичку димензију и самим њеним подизањем "удара" се на највиши орган Републике и тако шаље порука српском народу да сваки грађанин може да одговара за наводно непоштовање одлука нелегитимног високог представника.

Рекао је то за РТРС савјетник предсједника Републике Српске Марко Ромић.

- Методом аналогије овакве оптужнице би могле бити подигнуте против било кога - министра правде, посланика у Народној скупштини, грађана, сваког ко наводно не поштује одлуке нелегитимног лица које се представља као високи представник - рекао је Ромић.

Напомиње да је Додик најавио подношење тужбе против тужиоца, истичући да је ријеч о уџбеничком примјеру злоупотребе службеног положаја у политичке сврхе.

Ромић је истакао да је право на страни Додика и Лукића, наводећи да Тужилаштво и Суд БиХ ову правну борбу не могу да добију.

- Надам се да ће Суд БиХ показати разумност и стручност и да неће потврдити оптужницу. Међутим, не треба се замајавати да неће бити под истим притиском као Тужилаштво - нагласио је Ромић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана