Рок за раскид уговора са онима који не долазе на посао истиче данас, руководиоци који то не ураде „лете“ са функције

Срна
Рок за раскид уговора са онима који не долазе на посао истиче данас, руководиоци који то не ураде „лете“ са функције

БАЊАЛУКА - Министри и директори свих републичких управа и управних организација до данас треба да раскину уговоре о раду са свим лицима која се воде као запослена у њиховим институцијама, а не појављују се и не долазе на радна мјеста.

То је од њих затражено у допису који им је упућен из Кабинета предсједника Владе Републике Српске.

-Уколико се након задатог рока установи да се и даље таква лица налазе у радном односу, одговорна лица-руководиоци биће санкционисани, а то значи разријешени функција на којима се налазе - истиче се у допису који је потписао шеф Кабинета предсједника Владе Жељко Ђурић.

Допис је упућен свим министарствима, те директорима Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, Републичке управе за инспекцијске послове, Републичке управе цивилне заштите, Републичког секретаријата за законодавство, Агенције за државну управу, Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Џендер центра, в.д. правног представника Канцеларије правног представника, као и директорима Службе за заједничке послове Владе, Хеликоптерског сервиса и Угоститељског сервиса Српске.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је за „Глас Српске“ да нерад неће бити толерисан и да ће у наредном периоду захтијевати већу одговорност од људи који воде јавна предузећа или институције у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана