РиТЕ „Угљевик“: Неодговорних појединаца нема, али слиједе додатне провјере

Срна
РиТЕ „Угљевик“: Неодговорних појединаца нема, али слиједе додатне провјере

БИЈЕЉИНА - У Руднику и термоелектрани (РиТЕ) “Угљевик” нема неодговорних појединаца који примају плату, а не долазе на посао, али ће наредних дана бити извршене додатне провјере, речено је Срни у Служби за односе са јавношћу РиТЕ.

Уколико се испостави да међу њиховим радницима постоје и такви, из Рудника и термоелектране поручују да за њих сигурно неће бити мјеста у овом предузећу.

Из овог предузећа истичу да у потпуности подржавају најављену акцију премијера Радована Вишковића о обрачуну са нерадницима у јавним предузећима.

-Према тренутним информацијама, у нашем предузећу нема таквих неодговорних појединаца, али смо спремни да у наредним данима уложимо додатни напор и извршимо провјере  - навели су из РиТЕ “Угљевик”.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је 23. децембра да нерад неће бити толерисан и да ће у наредном периоду захтијевати већу одговорност од људи који воде јавна предузећа или институције у Српској.

Кабинет предсједника Владе упутио је дописе министрима и директорима свих републичких управа и управних организација у којем тражи да до 31. децембра раскину уговоре о раду са свим лицима која се воде као запослена, а не појављују се и не долазе на радна мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана