Организације старјешина ВРС: Резолуције по моделу “кукавичијег јајета” не доносе ништа добро

Срна
Организације старјешина ВРС: Резолуције по моделу “кукавичијег јајета” не доносе ништа добро

БАНЈАЛУКА - БиХ може постојати само као дејтонска и уставна, а резолуције припремане по моделу “кукавичијег јајета” могу донијети само нове неспоразуме и до краја оголити намјере бошњачке стране за унитаризацијом, поручили су из Организације старјешина Војске Републике Српске.

Старјешине истичу да “босански јастребови и наводни чувари БиХ” поново на најгрубљи и најдрскији начин нападају на ту исту БиХ.

Указали су како је делегација Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе, поново, иза леђа српског и хрватског народа, као конститутивних народа, у Савјету Европе прогурала такозвану резолуцију о Сребреници.

Војне старјешине истичу да је на том документу, према наводима предсједавајућег делегације Саше Магазиновића, рађено у тишини претходних мјесеци.

Из ове организације наводе да резолуција о којој је расправљала Генерална скупштина УН према свим правним стандардима и није донесена, па је сада тражена и подршка Савјета Европе.

Старјешине истичу да је сада свима у БиХ јасно да она може постојати и опстати једино као дејтонска и уставна, да је у сваком другом случају нема, а да јавно хвалисање посланика из заједничких инситуција представља врх леденог бријега саграђеног лажима, подвалама, подметањима и, највише мржњом према Србима.

“Бошњачка кукњава, јадиковања, молбе и жалбе за санкционисањем свега и свакога, ратнохушкачка реторика, покушаји лажирања историје, проблеми са идентитетом, не могу и неће допринијети опстанку могуће БиХ, напротив, урушиће се и прије него што то ико очекује”, упозоравају из Организације војних старјешина.

Парламентарна скупштина Савјета Европе придружила се резолуцији о Сребреници коју је усвојила Генерална скупштина УН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана