Ревизори изнијели низ замјерки: За једно возило купили осам зимских гума

М. М. Б.
Ревизори изнијели низ замјерки: За једно возило купили осам зимских гума

БАЊАЛУКА - Иако челници Савјета за државну помоћ БиХ на располагању имају само једно службено возило, они су у прошлој години, у два одвојена поступка, набавили осам зимских гума, за шта је издвојено 1.910 КМ, наведено је у ревизорском извјештају Савјета који је урадила Канцеларија за ревизију институција БиХ.

Ревизори су навели да су укупни издаци за употребу службених возила поменуте службе лани износили 10.675 КМ.

- Од тог износа највише новца је отишло на куповину горива и то 4.140 КМ, док је на материјал и услуге за одржавање возила отишло 2.348 марака, а на набавку ауто-гума 1.910 КМ - наведено је у извјештају ревизора.

Према Правилнику Савјета министара БиХ о условима набавке и начину коришћења службених возила у институцијама, Савјет за државну помоћ има право на коришћење једног службеног возила.

- Иако располажу једним службеним возилом, Савјет је у мају и октобру спровео два одвојена директна поступка набавке осам зимских гума у укупном износу од 1.910 КМ. Иако су оба поступка у укупном износу у вриједности директног споразума, није образложен разлог раздвајања поступака, као ни потреба набавке зимских гума у љетном периоду - наведено је у извјештају Канцеларије за ревизију.

Ревизори су у својим препорукама навели да Савјет треба да осигура поуздане евиденције о употреби службених возила.

Ревизори су имали и друге примједбе на рад Савјета за државну помоћ, те су навели да су укупни издаци члановима управних и надзорних одбора, те других тијела износили 38.950 марака нето.

- Ти трошкови односе са на издатке за рад чланова Савјета. Уочено је да су поједини чланови Савјета за државну помоћ добијали накнаде и након истека мандата - наглашено је у ревизорском извјештају.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана