Република Српска подржала Вулина - ево ко се све огласио

ГС
Република Српска подржала Вулина - ево ко се све огласио

У својој досадашњој политичкој каријери Александар Вулин обављао је најзначајније функције у Србији, био је народни посланик, директор канцеларије за Косово и Метохију, министар без портфеља, министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, министар одбране, министар унутрашњих послова, а данас је директор Безбједоносно-информативне агенције.

Од првих задатака у Скупштини Србије Александар Вулин их је обављао беспријекорно, постепено је заслуживао све одговорније задатке које је настављао обављати педантно, часно и патриотски што је крунисано постављањем на једну од најзахтјевнијих позиција у земљи, кључној институцији за опстанак једне земље – безбједоносној агенцији.

Функционер Србије, али га границе никада нису спречавале да помаже српство гдје год потребно, штитио је Србе на Косову, помогао Србе у Црној Гори, један од ријетких који је увијек доступан за Србе у ФБиХ, велики пријатељ Републике Српске. Љубав која није саткана само од лијепих ријечи него и од конкретних дијела.

Творац идеје “Српског свијета” коју заступа једнако енергично и за говорницом и на терену, исто посвећен и пред камерама и пред домаћинима, гдjе камера нема. Ниједном није прећутао напад на Републику Српску, када се покрене тема одбране најмлађе Републике Српске  претвара се у правог борца. Код њега ништа није лажно, а нарочито не љубав према Српској. Иако је већ сада високо позициониран, пред њим је свјетла будућност. А уз његову будућност, не треба бринути ни за сутрашњицу Српске.

Управо због таквог односа према Републици Српској с наше стране Дрине шаљу се ријечи подршке за Вулина од кога сви очекују да из ових санкција изађе још јачи.

Александар Вулин је оснивач Покрета Социјалиста у Републици Србији, а његов покрет има споразум о сарадњи са Социјалистичком партијом Српске.

Санкције према Вулину су осудили многи из Републике Српске, између осталог предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске др Ненад Стевандић, предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак, кћерка првог предсjедника Соња Караџић Јовичевић, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, градоначелик Лакташа Мирослав Бојић, градоначелник Приједора Слободан Јавор, градоначелник Добоја Борис Јеринић, начелница Дрвара Душица Рунић, начелник општине Соколац Милован Бјелица, начелник Пала Бошко Југовић, замјеник предсједника Уједињене Српске Синиша Видовић, предсједник Покрета за Бијељину Миленко Митровић, начелник Рибника Небојша Караћ, начелник Вишеграда Младен Ђуревић, начелник Гацка Огњен Милинковић, начелник општине Сребреница Младен Грујичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана