Регулаторна комисија за енергетику: Предложићемо нове мјере и одлуке

Срна
Регулаторна комисија за енергетику: Предложићемо нове мјере и одлуке

ТРЕБИЊЕ - Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске је, у складу са својим надлежностима, а на иницијативу "Електропривреде Републике Српске" донијела Одлуку о тарифним ставовима за кориснике дистрибутивних система и одлуку о тарифним ставовима за јавно снабдијевање, чије поједине чланове је Уставни суд прогласио неуставним.

Поводом одлуке Уставног суда Републике Српске, из Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске поручују да ће примијенити пресуду овог суда и предложити нове мјере и одлуке.

-Не улазећи у суштину пресуде, нити са жељом да је коментаришемо, морамо констатовати да ће због овакве одлуке Уставног суда Републике Српске и укидања блок тарифа цијена електричне енергије бити повећана за скоро 80 одсто становништва. Поједини чланови одлуке Регулаторне комисије а које је оспорио Уставни суд својом јучерашњом одлуком, управо су имале за циљ да заштите купце са мањом потрошњом и нижим стандардом - наведено је у саопштењу.

Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске још није добила пресуду Уставног суда Републике Српске, и док у писаној верзији не добије пресуду неће се више изјашњавати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана