Глигорић: Реализовани бројни пројекти у сарадњи са институцијама Српске

Srna
Глигорић: Реализовани бројни пројекти у сарадњи са институцијама Српске

ЧЕЛИНАЦ - У Челинцу је у посљедњих годину дана реализован велики број пројеката и у сарадњи са Владом и предсједником Републике Српске, те јавним предузећима и фондовима, рекао је Срни начелник општине Челинац Владо Глигорић.

Глигорић је рекао да се у протеклих годину дана радило на пројектима инфраструктуре, те навео пројекат водоснабдијевања у који је уложено више од 1,5 милион КМ.

"То је финансирано властитим средствима, те у сарадњи са Владом Српске и Министарством финансија, Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност и Европском инвестиционом банком", изјавио је Глигорић поводом 26. јула, Дана и крсне славе општине - Сабора Светог Архангела Гаврила.

Он је истакао да је 600.000 КМ уложено у објекте високоградње, односно приведена је крају изградња амбуланте у Јошавци.

Глигорић је рекао да се крају приводи и изградња игралишта код Основне школе "Милош Дујић" у сарадњи са предсједником Републике Српске, а вриједност ове инвестиције је 140.000 КМ.

Он је нагласио да је планом капиталних инвестиција предвиђено улагање од 6,6 милиона КМ.

"Корисници смо и револвинг фонда при Министарству пољопривреде и бавимо се улагањем у пету висинску зону водоснабдијевања у мјесној заједници Опсјечко у насељу Скатевица и изградњом канализационе мреже у овом насељу", навео је Глигорић.

Он је рекао и да је општина Челинац ушла у пројекат "Водовод и канализација Републике Српске два" у сарадњи са Европском инвестиционом банком и ЕУ, гдје се очекују и грант средства, а планирани износ пројекта је 754.000 КМ.

"Новац је планиран да буде усмјерен у водоводни систем у мјесној заједници Бабићи, затим у изградњу и проширење водоводне мреже у мјесној заједници Штрбе, проширење мреже од мјесне заједнице Шњеготина средња до Шњеготине велике", појаснио је Глигорић.

Он је изјавио да је много урађено и на побољшању путне инфрструктуре у челиначким мјесним заједницама, као и на повезивању са сусједним мјесним заједницама, у шта је уложено 1,5 милиона КМ.

Према његовим ријечима, планирано је повезивање са сусједном општином Теслић, односно пут преме манастиру Липље, као и путеви који уву општину повезују са Прњавором, Лакташима и Котор Варошом.

Глигорић је навео да су планирани и радови на улицама и тротоарима у самом граду.

Он је подсјетио да се у сарадњу са "Путевима Српске" у насељу Стара Дубрава гради мост на ријеци Укрини, а ради се и на рехабилитација регоналног пута Бранешци - Укрина.

Укупна вриједност ова два пројекта већа је од пет милиона КМ.

Глигорић је истакао да је планирана и изградња градског трга, трибина у Спортско-рекреационом центру, проширење вртића "Неван", те реализација низа других пројеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана