Реакције: Црногорска власт превазишла и Ђукановића у срозавању части

Срна
Реакције: Црногорска власт превазишла и Ђукановића у срозавању части

БЕОГРАД - Савет црногорске националне мањине у Србији саопштио је да се ограђује од поступка представника Владе Црне Горе у УН и гласања за резолуцију о Сребреници, наводећи да су у срозавању црногорске части и образа превазишли чак и Мила Ђукановића.

Из Савета су навели да предсједник Владе Црне Горе Милојко Спајић треба да зна да Црна Гора није дугме на реверу моћника, па да се понаша у складу с њиховим замислима, него је више од шест вијекова била најтврђи грудобран слободе, части и поштења у цијелој Европи.

"Као праунук војводе Ђока Маловића који је своје кости, чојство и јунаштво и јунаштво многих других Дробњака, заједно са осталим честитим Црногорцима, узидао у темеље независне и слободне Црне Горе, јавно вам кажем да ме је срамота што сте обрукали Црну Гору, као мало ко пре вас. У срозавању црногорске части и образа превазишли сте чак и Мила Ђукановића, а то је, сложићемо се, био готово немогућ подухват", навео је у саопштењу предсједник Савета црногорске националне мањине Драгољуб Маловић.

Он је истакао да црногорски народ има мудру изреку да ничија не гори до зоре.

"Моји Дробњаци су говорили: `Свака је сила од вијека, само је чојство без вијека`. Проћи ће и ваше. Црна Гора ће поново постати слободна. И част и понос ће јој поново бити важнији од донација из европских, или америчких фондова. И, тада, кад се поново посвети вредностима које не могу да се измере парама и материјалним богатсвима, схватиће да нема ближег, поузданијег нити бољег пријатеља од братске Србије, снажнијег и важнијег савезника од истине и правде", нагласио је Маловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана