Реакција Канцеларије за реформу јавне управе БиХ

М. М. Б.
Реакција Канцеларије за реформу јавне управе БиХ

САРАЈЕВО - Донирани новац у износу од 5,33 милиона марака за реформу јавне управе није враћен Швајцарској, већ Шведској и Данској, навели су из Канцеларије координатора за реформу јавне управе БиХ реагујући на текст “Гласа” објављен за викенд под насловом “Милиони марака блокирани седам година”.

Подсјећају да, као што је у тексту и наведено, од 2018. године Фонд за реформу јавне управе не функционише те додају да још није пронађено рјешење за постојеће стање, што је такође у тексту који је објављен за викенд у штампаном издању и на порталу “Гласа” и наглашено.

- Од 2018. године није било могуће започети имплементацију пројеката које је одобрио Управни одбор Фонда, као ни започињање нових пројеката. Водећи донатори Фонда, Шведска и Данска, су због блокаде функционисања затражили поврат неутрошених средстава, тако да им је 2020. године враћено 5,33 милиона КМ. За преосталих 10,58 милиона марака које су донатори и домаће власти уплатили у Фонд још није ријешено питање намјене, као ни питање даљег функционисања самог Фонда - наводе у Канцеларији координатора за реформу јавне управе.

Такође, у тексту који је објављен у викенд издању “Гласа” и на порталу “Гласа Српске” наведено је да је више од десет милиона марака блокирано пуних седам година због политичког надмудривања у БиХ.

На наводе из текста “Гласа” да је новац у Фонду за реформу јавне управе блокиран јер је Министарство управе и локалне самоуправе РС 2017. године тражило да се донирани новац дозначи ентитетима, наводе да новац никада није ни могао бити дозначен ентитетима, иако у тексту није нигдје наведено да је новац дозначен ентитетима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана