"Рат" кривичним пријавама Вукановића и Петровића

Срна
"Рат" кривичним пријавама Вукановића и Петровића

ТРЕБИЊЕ - У Требињу је данас започет прави мали рат кривичним пријавама између истакнутих СНСД-оваца из најјужнијег града Српске са једне, те народног посланика Небојше Вукановића, са друге стране.

Прво је педсједник Листе за правду и ред Небојша Вукановић поднио је данас кривичне пријаве против извршног директора за производњу и техничке послове у предузећу Хидроелектране на Требишњици (ХЕТ) Илије Таминџије, градоначелника Требиња Мирка Ћурића, директора ХЕТ-а Гордана Мишељића и генералног директора "Електропривреде" Луке Петровића.

Вукановић је, позивајући се на записник са састанка Синдиката ХЕТ-а, рекао да је 21 инжењер поднио захтјев за смјену Таминџије због наводног мобинга, те додао да је против Ћурића поднио пријаву такође због наводног мобинга према ватрогасцима.

"Поднио сам пријаву против Мишељића због одлуке да се издвоји 600.000 КМ грантовских средстава граду Требињу пред изборе", рекао је Вукановић новинарима.

Он је додао да је данас допунио раније поднијету кривичну пријаву против Петровића у вези са фирмом "Xplode media".

У међувремену, генерални директор "Електропривреде Републике Српске" Лука Петровић рекао је да ће опет поднијети кривичну пријаву за клевету против Вукановића, те да вјерује да ће то утицати на забрану његовог политичког рада.

Петровић је, поводом кривичне пријаве коју је Вукановић поднио против њега, истакао да је ријеч о изношењу неистина и популистичким причама.

"Мени једино преостаје да опет изнова поднесем кривичну пријаву за клевету и вјерујем овог пута да ће то утицати на забрану политичког рада таквог лика", рекао је Петровић.

Таминџија: Вукановић минира ХЕ "Дабар"

Извршни директор за производњу и техничке послове у предузећу Хидроелектране на Требишњици (ХЕТ) Илија Таминџија одбацио је све наводе из кривичне пријаве Вукановића и оцијенио да је циљ наношење штете угледу овог најпрофитабилнијег предузећа у Републици Српској које гради развојни пројекат ХЕ "Дабар" највећи у ширем региону.

"О значају развојног пројекта ХЕ `Дабар`, за Херцеговину и Херцеговце је сувишно и говорити. Вукановић је задужен за његово минирање. То је довољно за сваког да разумије о каквој особи се ради. Када погледате поједине актере који стоје иза овог и њихове изјаве, а знамо са ким блиско сарађују, онда ћете најбоље сами доћи до закључка", поручио је Таминџија.

Таминџија је истакао да нема ни промил истине у свему изнесеном против њега, будући да Вукановић, по већ безброј пута виђеној матрици, користи сваку прилику да грађанима покуша послати неку лошу слику, али је и сада промашио.

"Ко год познаје мене и градоначелника Требиња Мирко Ћурић јасно му је да нама не стоји етикета насилника или некога ко угрожава или мобингује било кога", навео је Таминџија.

Он је нагласио да је у току израда акта о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста, чиме ће се додатно повећати примања свих запослених, те додао да је некоме био циљ да све ово стави у други план.

"Треба имати у виду чињеницу да је Управа колективни орган од пет чланова и да се одлуке доносе већином гласова, тако да појединачно, извршни директор не може донијети одлуку. Тврдим да не постоји ниједан разлог који би упућивао на кршење права било ког запосленог, а уколико постоји сумња, позивам контролне органе Републике Српске да све испитају", навео је Таминџија.

Таминџија је у објави на "Фејсбук" страници позвао све медије који нису били у обиласку погона ХЕТ-а да дођу и увјере се у услове у којима запослени раде.

Ћурић: Почетак кампање

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је Срни да је овакав потез Вукановића представља почетак предизборне кампање.

"То је једна у низу кривичних пријава од Вукановића, почетак је кампање и само је чекао да се озваничи кандидатура", рекао је Ћурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана