Расте забринутост: Родитељи тврде да је црни "голф" пресретао и дјецу у Чесми

Д.Б.
Расте забринутост: Родитељи тврде да је црни "голф" пресретао и дјецу у Чесми

БАЊАЛУКА - Црни "голф" са затамљеним стаклима јуче је престретао и дјецу на подручју насеља Чесма, гдје је на путу од куће до школе једној ученици четвртог разреда понудио да је повезе и плати ужину.

Потврдила је ово за "Глас Српске" Татјана Вилендечић, директорица бањалучке ОШ Вук Стефановић Караџић у Борику и подручне школе Чесма.

Према њеним ријечима, дијете није успјело да види лик возача, који јој се обратио кроз отворен прозор, након чега је дјевојчица утрчала у оближњи маркет.

- Све се то десило јуче око 13 часова, односно у другој смјени. Дијете је то пријавило учитељици и мајци, након чега је обавјештена и полиција – казала је Вилендечић.

Подсјећамо, бањалучка полиција покренула је истрагу након што се у једној „Вибер“ групи родитеља појавила информација да је непозната особа у насељу Лазарево црним ”голфом” пресретала дјецу и нудила им новац да уђу у аутомобил. Наводно је исто возило примјећено и у насељу Петрићевац, а та сазнања су пријављена полицији.

У Полицијској управи Бањалука тада су навели да је надлежној полицијској станици пријављено је да се непознато лице из аутомобила ”голф”, које се кретало у насељу Лазарево, обратило малољетном лицу нудећи му новац и вожњу.

-.То је изазвало страх и узнемиреност код малољетника, који се удаљио из те улице. Полицијски службеници ПУ Бањалука предузимају све мјере и радње у циљу утврђивања и провјере навода наведене пријаве - рекла је портпарол ПУ Бањалука Милана Стојновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана