Расписан конкурс за избор директора полиције, циља ли Кострешевић нови мандат?

Маријана Миљић Бјеловук
Расписан конкурс за избор директора полиције, циља ли Кострешевић нови мандат?

БАЊАЛУКА - Независни одбор расписао је конкурс за избор директора полиције Републике Српске, на чијем је челу тренутно Синиша Кострешевић.

Посебни услови које кандидати требају да испуне за ово радно мјесто јесте да имају седми степен стручне спреме полицијског, правног или безбједносног смјера и положен стручни испит.

- Такође, посебни услови које кандидати требају испунити су, између осталог, и да имају утврђен чин „главног инспектора” или виши чин, те да имају пет година радног искуства у том чину, али и да нису чланови  политичке странке те да им није изречена правоснажна пресуда за кривично дјело злоупотребе службеног положаја или друго кривично дјело са умишљајем  -  наведено је у посебним условима конкурса.

Кандидата за директора полиције предлаже Независни одбор, а именује Влада Републике Српске на период од четири године са могућношћу поновног избора.

Конкурс остаје отворен 15 дана од дана његовог посљедњег објављивања.

Актуелни директор полиције Синиша Кострешевић, којег је Влада Републике Српске именовала на позицију директора полиције у јулу 2020. потврдио је „Гласу Српску” да ће се пријавити на расписани конкурс.

- Пријавићу се, па ћемо видјети шта ће на на крају Независни одбор одлучити  - рекао је само кратко „Гласу” Кострешевић.

Кострешевић је током своје богате полицијске каријере обављао низ значајних функција у Министарству унутрашњих послова Републике Српске, те учествовао у бројним пројектима и операцијама у Српској и БиХ, као и на међународном нивоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана