Рањени наставник из Лукавца оперисан, ученик према њему испалио више хитаца

Небојша Томашевић
Foto: Кликс

ЛУКАВАЦ - Наставник енгеског језика који обавља и функцију помоћника директора Основне школе Лукавац Град, а у којег је јутрос пуцао бивши ученик, оперисан је, а из Тужилаштва Тузланског кантона су навели да је малољетник према њему испалио више хитаца, али га је само један погодио.

Тужилаштво спроводи опсежну истрагу случаја у којем је јутрос бивши ученик ранио наставника, а портпарол Тужилаштва Адмир Арнаутовић је подсјетио да је наставник Недим Османовић јутрос тешко рањен хицем из пиштоља у просторијама ове школе. Он је са тешком и по живот опасном устрелном повредом у предјелу врата хоспитализован у УКЦ-у Тузла.

-Осумњичена особа је дијете које још нема пуних 14 година ( рођен је крајем јуна 2009. године). Дијете је задржано у Полицијској управи Лукавац. Након што је испалио више хитаца према наставнику и једним хицем га устријелио, одбацио је пиштољ који је пронађен биће предмет вјештачења - навео је Арнаутовић.

Како је за Кликс потврђено из Универзитетског клиничког центра у Тузли, Османовић је оперисан те је смјештен у Јединицу интензивне његе Клинике за анестезиологију и реаниматологију.

Увиђај на терену обављају дежурни тужилац у сарадњи са Сектором криминалистичке полиције МУП-а ТК и ОКП ПУ Лукавац.

-У истрагу су укључена два тужиоца. Дежурни тужилац обавља увиђајне радње и обавља надзор над истрагом, те тужилац за малољетнике који је укључен у предузимање даљих мјера и радњи у односу на дијете. Одмах је укључен Центар за социјални рад, а у току су контакти са одређеним медицинским и другим надлежним институцијама у вези са поступањем са дјететом у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку - додао је Арнаутовић.

Предузимају се потребне истражне радње како би се утврдиле све околности које се везују за овај догађај.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана