Рамулић: Карићева дала ексклузивитет неким жртвама умјесто да све третира једнако

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Одлука Градског вијећа Града Сарајева да се, по приједлогу градоначелнице Бењамине Карић, обуставе пројекције на фасади Вијећнице, осим за дане важне за државу БиХ и град, изазвала је бројне реакције.

Према данашњој одлуци Градског вијећа забрањују се пројекције на Вијећници, а изузеци су догађаји од значаја за БиХ те важни датуми за Град Сарајево.

Према тој одлуци, пројекције на Вијећници биће дозвољене за Дан опсаде Града Сарајева, Дан Града Сарајева, Дан сјећања на убијену дјецу у опкољеном Сарајеву, Дан сјећања на жртве геноцида у Сребреници и Дан сјећања на жртве злочина против човјечности у Приједору и његовој околини.

Један од оних којима је спорна ова одлука је Приједорчанин Един Рамулић из иницијативе “Јер ме се тиче” која организује обиљежавање Дана бијелих трака.

Како је у разговору за Кликс рекао Рамулић, изузеци који су наведени појединим жртвама дају “ексклузивитет”, а све жртве требале би бити третиране једнако.

“Било да се ради о жртвама геноцида у Сребреници, приједорским жртвама, сарајевским, Вишеграда, Фоче, али и жртвама са Казана, Грабовице, Трусине и многих других стратишта све оне би требале бити третиране једнако”, навео је Рамулић.

Додао је да је он декларативно против тога да се сарајевска Вијећница освјетљава поводом Дана бијелих трака, но да он не може говорити у име свих Приједорчана и да нема могућност да такво нешто спријечи.

“Док је она градоначелница да се стави мораториј и да она уопште не узима Приједор у уста ни да се ништа не дешава у Вијећници. Па кад се нешто промијени и дође неки нормалан градоначелник који ће имати више слуха и бољи однос да разговарамо и преговарамо и о томе на који начин да Сарајево комеморира и догађаје у Приједору”, категоричан је Рамулић.

Подсјећамо, Рамулић је и раније оштро критиковао Карић када је наградила припаднике AntiDayto покрета на чијем челу је Нихад Аличковић. Тада је Рамулић рекао да је против постављања бијелог чаршафа преко Вијећнице поводом обиљежавања Дана бијелих трака.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана