Рамо Исак запријетио: „Спријечићемо окупљање, са државом се нико неће зезати“

Г.С.
Рамо Исак запријетио: „Спријечићемо окупљање, са државом се нико неће зезати“

САРАЈЕВО - Након позива грађанима од стране предсједника Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђа Радановића, да сутра блокирају ентитетску линију, министар унутрашњих послова ФБиХ Рамо Исак  истакао да таква окупљања неће бити дозвољена.

- Кратко и јасно: Ми то нећемо дозволити. Тачка. Они не смију изаћи, не смију то урадити и све што је у складу са законом ми ћемо предузети. Ако неко поступи незаконито ми ћемо предузети све мјере и радње да их склонимо с тих позиција - прецизирао је Исак за Аваз.

У случају потребе, додаје, биће затражен и ангажман међународних снага.

- Мислим да су они довољно озбиљни и да знају да то не могу радити и да је ово само нека фарса. То се, понављам, неће дозволити. У политичке коментаре се не упуштам, ја сам професионалац и могу рећи да ће МУП ФБиХ урадити све из своје надлежности да то не дозволи и дати до знања да се нико не може зезати са државом и незаконито понашати - истиче Исак.

Подсјетимо Ђорђе Радановић је позвао је грађане Републике Српске да сутра у 18 часова дођу на међуентитеску линију на мирно окупљање за одбрану Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана