Рамо Исак поднио кривичну пријаву против Милована Бјелице

ГС
Рамо Исак поднио кривичну пријаву против Милована Бјелице

САРАЈЕВО - Федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак данас је поднио Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против начелника општине Соколац Милована Бјелице због, како је наведено у пријави, величања ратног злочинца.

Како је наведено, пријава је поднесена у складу са Законом о кривичном поступку БиХ и због постојања основане сумње да је начелник општине Соколац Милован Бјелица својим јавно изнесеним ставовима починио кривично дјело изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости, које је кажњиво према одредбама Кривичног закона БиХ.

Исак је навео у кривичној пријави како је у Кривичном закону БиХ јасно наведено да ће се онај ко на било који начин велича лице осуђено правоснажном пресудом за геноцид, злочин против човјечности или ратни злочин, казнити казном затвора од најмање три године те посебно указао како је ријеч о кривичним дјелима из надлежности Тужилаштва и Суда БиХ - навео је министар Исак у кривичној пријави.

Исак је затражио од Тужилаштва да пријаву против Бјелице одмах и без одлагања узму у разматрање, преноси Кликс.

Исака је разљутила изјава Милована Бјелице, једног од челника СДС-а, који је поручио да је Радован Караџић за њега и данас предсједник Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана