РАК покренуо поступак против Фејс ТВ

ГС
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Регулаторна агенција за комуникације је по службеној дужности покренула прелиминарни поступак против Фејс ТВ.

Агенција ће, како наводе, у оквиру законских надлежности као што поступа у сваком другом случају према било којем носиоцу дозволе, спровести поступак провјере поштовања примјењивих правила и прописа у складу са одредбама Правилника о поступку рјешавања повреда услова дозволе и прописа Агенције.

- Подстакнута реакцијама једног дијела јавности у БиХ након емитовања Централног дневника са Сенадом Хаџифејзовићем од 29. октобра 2022. на Фејс ТВ, Регулаторна агенција за комуникације је по службеној дужности покренула прелиминарни поступак против наведеног носиоца дозволе - наводи се у саопштењу.

Кажу и да је разлог за хитну реакцију Агенције чињеница да је један дио јавности у БиХ био узнемирен могућим кориштењем ријечи која је како истичу недопустива у јавном медијском простору ("убити") у наведеном програмском садржају, а која би могла бити протумачена као подстицање на извршење кривичних дјела, те посматрана у контексту одредби Кодекса о аудиовизуелним медијским услугама и медијским услугама радија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана