Рајко и Драшко Алексић ослобођени оптужбе за ратни злочин

Срна
Рајко и Драшко Алексић ослобођени оптужбе за ратни злочин

ПРИЈЕДОР - Окружни суд у Приједору данас је ослободио Рајка и Драшка Алексића из овог града оптужбе за ратни злочин над цивилима у Козарцу из јуна 1992. године.

Предсједавајућа Судског вијећа Недељка Ерор рекла је да је вијеће цијенило изведене материјалне доказе и исказе свједока тужилаштва, одбране првооптуженог и одбране другооптуженог, те констатовало да није доказано ван разумне сумње да су оптужени починили дјело за које се терете.

Она је навела да је несумњиво у току поступка утврђено да је убијена шездесетогодишња Разија Јакуповић, али да није доказано ван разумне сумње да су то починили оптужени.

Вијеће су чинили и судије Мирјана Миодраговић и Радомир Јањић.

Првооптуженог Рајка Алексића заступао је адвокат Радован Станић, а другооптуженог Драшка Алексића адвокат Саван Зец.

Оптужницу против Алексића подигло је Окружно јавно тужилаштво Приједор 14. децембра 2021. године.

Оптужени су 30. марта прошле године негирали кривицу да су 24. јуна 1992. године, по претходном договору, заједно са Љубомиром Алексићем, који је преминуо 2018. године, лишили живота лице несрпске националности које није непосредно учествовало у непријатељствима и у војним операцијама.

Из Окружног јавног тужилаштва Приједор Срни је речено да ће се о могућој жалби Врховном суду Републике Српске изјаснити након што добије писани отправак пресуде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана