Рајилић: Исак изазива још већи раздор и уноси немир у све народе у БиХ

Срна
Рајилић: Исак изазива још већи раздор и уноси немир у све народе у БиХ

БАЊАЛУКА - Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић истакла је да су неприхватљиви србомрзачки и ратнохушкачки иступи министра унутрашњих послова Федерације БиХ Раме Исака којима изазива још већи раздор и уноси немир у све народе у БиХ.

"Исак на овај начин вријеђа српске жртве величајући злочинце. Није нормално да федерални министар унутрашњих послова који је задужен да чува ред и мир говори о рату и изазива тензије у БиХ", рекла је Рајилићева Срни.

Она је додала да Удружење подржава покретање истраге против странке "Снага народа", наглашавајући да истрагу треба до краја провести и казнити Исака због изазивања тензија и страха код свих народа.

Рамо Исак појављује се у споту "Снага народа", што је и назив његове политичке партије, заједно са синовима Арнелом, који је посланик у Представничком дому федералног Парламента и Русмиром, који је директор Казнено-поправног завода Зеница, те ратним командантом муслиманских снага у Сребреници Насером Орићем и бившим начелником Главног штаба такозване Армије БиХ.
Сефером Халиловићем.

У пјесми која прати спот наводи се да "има довољно патриота, који, ако се деси рат, могу да бране земљу", те да је "спремна армија Раме Исака".

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ покренула је истрагу по службеној дужности против странке Снага народа, чији је Исак предсједник, због објављеног видеа за који се сматра да садржи елементе преурањене кампање, рекла је Срни предсједник ЦИК-а Ирена Хаџиабдић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана