Радончић: Савјет Министара БиХ нас мора скинути са црне листе ЕУ

Срна
Радончић: Савјет Министара БиХ нас мора скинути са црне листе ЕУ

Сарајево - Предсједник СББ-а БиХ Фахрудин Радончић позвао је данас Савјет министара БиХ да хитно направи општу мобилизацију како би БиХ и њене банке биле скинуте са "црне листе" ЕУ.

"Људи не схватају да је то трагедија за привреду и да ће доћи до потпуне блокаде цијелог система. Савјет министара БиХ мора хитно направити општу мобилизацију да се скинемо са те листе. На такве листе је лакше доћи него се скинути са њих", рекао је Радончић новинарима након сусрета са предсједницима СДА и ХДЗ-а БиХ, Бакиром Изетбеговићем и Драганом Човићем.


Према његовим ријечима, на овом састанку у згради Предсједништва БиХ разговарано је о актуелној политичкој ситуацији и застоју у Федерацији БиХ.

Он је навео да су три лидера претресла све тачке о којима су разговарала посљедњих годину дана, при чему је подвукао да он лично жели да буде одговоран и да преузме дио одговорности за кризу власти у ФБиХ.

"Позиција СББ-а је таква да је у многим стварима проблем договор између СДА и ХДЗ-а. Некада се осјећам као да подржавам мањинску владу. Договор искључиво или у 95 одсто случајева треба да се постигне између њих, а што се СББ-а тиче ми ћемо то подржати", рекао је Радончић.

Одговарајући на питање у вези са одлуком "Сејдић и Финци", Радончић каже да чека да се усагласе његови коалициони партнери, Изетбеговић и Човић, а да ће СББ вјероватно подржати тај договор.

Лидер СББ-а БиХ најавио је да ће се у понедјељак поново видјети са овим страначким лидерима, а након тога ће бити одржан састанак лидера и представника законодавне власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана