Радомир Павловић, предсједник одбора СНСД-а у Сребреници: Тежак пут до договора

В. К. С.
Радомир Павловић, предсједник одбора СНСД-а у Сребреници: Тежак пут до договора

СРЕБРЕНИЦА - Сједница Скупштине општине у Сребреници, која је требало да буде одржана јуче, пролонгирана је за 29. март, а један од разлога за то је покушај политичког договора и унутар самих страначких блокова и једних са другима.

Шеф сребреничког СНСД-а Радомир Павловић истакао је за “Глас Српске” да бивши предсједник Скупштине није пристао да сједница буде јуче, како је тражио дио одборника, јер Бошњаци још нису до краја дефинисали своју платформу.

- Скупштина, без избора предсједника и потпредсједника, не може ни бити конституисана, а морамо усвојити буџет ако желимо добро овој средини - рекао је Павловић.

Потврдио је да разговарао са представницима иницијативе “Моја адреса Сребреница” који су му пренијели да ће данас имати још један састанак.

- Рекао сам им да све, осим општинског буџета, може чекати. Ако буду било шта блокирали, знаћемо да им је улога политикантска и да имају задатак да опструишу формирање власти и рјешавање нагомиланих проблема - казао је шеф сребреничког СНСД-а.

Друга страна је, како је рекао, поставила нека питања која се тичу локалне управе, али и нека за која су надлежни и која треба да евентуално ријеше виши нивои власти.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана