Радојичић реаговао на вијест о његовом повратку у политику

ГС
Радојичић реаговао на вијест о његовом повратку у политику

Бивши градоначелник Бањалуке Игор Радојичић реаговао је данас на медијске натписе о подршци коју би његова, за сада непостојећа, листа добила на изборима у највећем граду Српске.

Како су објавиле Независне, од Радојичића тренутно већу подршку има само актуелни градоначелник и његов насљедник Драшко Станивуковић. На трећем мјесту је предсједник бањалучког СНСД-а Владо Ђајић те лидер Народног фронта Јелена Тривић.

Када је ријеч о партијама, према поменутом истраживању, као трећа политичка снага одмах иза ПДП-а и СНСД-а појављује се потенцијална Радојичићева независна листаа. Она би, пише поменути лист, била далеко испред традиционалних партија које су већ присутне у Скупштини града Бањалука.

"Ако би се сад одржавали избори за Скупштину града Бањалука, СНСД би добио око 25 одсто гласова, ПДП један проценат мање, а независна листа Игора Радојичића око 13 одсто. Цензус би још прешли и освојили мандате Народни фронт Јелене Тривић, Листа за правду и ред Небојше Вукановића и СДС, док су сви остали далеко испод цензуса", наведено је у истраживању.

Такође, наводи се и да би потенцијална независна листа Игора Радојичића имала чак 27 одсто бирача који би гласали или можда гласали за њу.

"Оваква ситуација још није забиљежена, нити се са нечим сличним може упоредити, пошто листа Игора Радојичића не постоји ни у најави, осим у спекулацијама", наведено је у истраживању.

На ову вијест реаговао је и сам Радојичић, али само уз констатацију да је након дуго времена поново предмет медијског интересовања. О свом даљем евентуалном политичком дјеловању и даље не говори ништа.

Evo me u novinama poslije duuugo vremena https://t.co/r3uf4vgYTD

— Igor Radojicic (@RadojicicIgorMr) March 6, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана