Радмановиић: За убрзање на европском путу потребна и воља Брисела

Срна
Радмановиић: За убрзање на европском путу потребна и воља Брисела

БАЊАЛУКА - Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић разговарао је данас у Бањалуци са амбасадором Словеније у БиХ Дамијаном Седаром о актуелној политичкој ситуацији са посебним нагласком на предстојеће опште изборе у БиХ.

Седар је информисао Радмановића о залагању Словеније за убрзање европског пута БиХ, подсјетивши на иницијативу словеначког премијера Роберта Голоба који је недавно од Европске комисије и Европског савјета затражио да БиХ буде додијељен статус кандидата за чланство у ЕУ, саопштено је из кабинета предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ.

Словеначки амбасадор је најавио да ће европски пут БиХ бити једна од најважнијих тема на предстојећем самиту Брдо-Бриони који би требао да буде одржан 12. септембра на Брду код Крања.

Радмановић, који је и потпредсједник СНСД-а, истакао је током разговора да је БиХ већ испунила дио услова које је поставила ЕУ, додавши да је други дио у процедури те да вјерује да ће и тај посао бити успјешно обављен након избора.

Он је посебно истакао да је за убрзање европског пута БиХ потребна добра воља и искрено залагање, како у БиХ тако и у Бриселу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана