Радмановић: Видовдан - дан великих страдања и великих побједа

Срна
Радмановић: Видовдан - дан великих страдања и великих побједа

 САРАЈЕВО - Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић истакао је, поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске /ВРС/, да овај празник заузима посебно мјесто у српској историји као дан великих страдања и побједа, поручујући да је важно присјетити се значаја и улоге ВРС-а у стварању и очувању Српске.

Радмановић је упутио честитку команданту Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ Сретену Милошевићу, припадницима овог пука и свим некадашњим припадницима ВРС-а, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

"Трећем пјешадијском /Република Српска/ пуку Оружаних снага БиХ желим да достојно и поносно брани, чува и баштини славну традицију и војно насљеђе ВРС-а, те да буде гарант мира и стабилности у БиХ", наведено је у Радмановићевој честитки.

Он је још једном Милошевићу, припадницима овог пука, те свим некадашњим припадницима ВРС-а зажелио срећну и Богом благословену крсну славу, те много успјеха у раду.

Крсна слава Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука - Видовдан обиљежава се данас у порти Цркве Светог великомученика кнеза Лазара у општини Језеро, у присуству највиших званичника Српске.

Скупштина српског народа у БиХ на засједању у Бањалуци 12. маја 1992. године донијела је одлуку о формирању Војске Републике Српске.

Постојала је од 12. маја 1992. до 1. јануара 2006. године, након чега је ушла у састав Оружаних снага БиХ. Кроз Војску Републике Српске прошло је 210.000 бораца, а 23.801 њен припадник положио је живот у Одбрамбено-отаџбинском рату за одбрану Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана