Радмановић: Шмитове тврдње без упоришта, сви проблеми производ су међународне заједнице

Срна
Радмановић: Шмитове тврдње без упоришта, сви проблеми производ су међународне заједнице

САРАЈЕВО - Сви проблеми у БиХ у посљедњих 25 година производ су дјеловања међународне заједнице, изјавио је Срни замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић и оцијенио да тврдње Кристијана Шмита да би се БиХ распала без ОХР-а и страних судија немају упориште.

Радмановић је навео да је лијек за БиХ договор домаћих снага, оцијенивши да би било много мање неспоразума када би се званичници у БиХ договарали и уређивали живот овдје.

"Овдје постоји довољно снажних политичких личности који разумију стање и политику, који би се лакше договорили да нема неког Шмита и неких `Шмитова` из прошлости који су били гори од овога", навео је Радмановић.

Радмановић је истакао да нису ни стране судије, ни ОХР услов за опстанак БиХ, него да се домаћи званичници разумију и да имају снажан и јединствен став према будућности овог простора.

"Ако је то могуће, онда будућност овог простора постоји у заједничком животу или животу једних до других. Уколико се буду мијешали овакви какав је Шмит, биће све горе и све чешће ће се причати о некаквом раздвајању", нагласио је Радмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана