Радмановић предводи делегацију БиХ на форуму у Маракешу

СРНА
Радмановић предводи делегацију БиХ на форуму у Маракешу

Делегација Парламентарне скупштине БиХ, коју предводи предсједавајући Представничког дома Небојша Радмановић, учествује на Другом засједању евромедитеранског и заливског Парламентарно–економског форума Парламентарне скупштине Медитерана, које је данас почело у Маракешу.

У делегацији су и предсједавајућа Делегације парламента БиХ у Парламентарној скупштини Медитерана Рејхана Дервишевић и замјеник предсједавајуће делегације Влатко Главаш, те предсједавајућа Заједничке комисије за економске реформе и развој Ермина Салкићевић Диздаревић.

Парламентарно-економски форум, којег су заједнички организовали Парламентарна скупштина Медитерана и Дом одборника Марока, окупио је парламентарце, институционалне партнере ове мултилатералне парламентарне организације, те економске експерте из јавног и приватног сектора с циљем да размијене мишљења, ставове и добре праксе о актуелним економским питањима и изазовима с којима се суочавају земље евромедитеранског и заливског региона, саопштено је из парламента БиХ.

Учеснике форума поздравили су предсједник Парламентарне скупштине Медитерана и предсједник Дома одборника Марока Енам Мајара, предсједник Представничког дома Марока Рашид Талби ел Алами, као и предсједници парламената земаља чланица Парламентарне скупштине Медитерана, међу којима и Радмановић.

Током дана учесници су разговарали о изазовима и могућностима обезбјеђивања снабдијевања енергијом и зеленој транзицији у евромедитеранским и заливским регионима, а било је ријечи и о макроекономској перспективи тих региона.

На маргинама Парламентарно–економског форума у Маракешу одржан је и састанак Координационог савјета за проширени савјетодавни одбор Женског парламентарног форума Парламентарне скупштине Медитерана, на којем је учествовала Дервишевићева.

На састанку су размотрени стратешки приоритети Женског парламентарног форума Парламентарне скупштине Медитерана за период до 2016. године, с посебним фокусом на јачање сарадње са економским организацијама и стручњацима како би се Женском парламентарном форуму пружили сви потребни алати за постизање потпуне економске оснажености и независности.

Други дан Парламентарно-економског форума у Маракешу биће фокусиран на теме предузетништва у дигиталном свијету и изазовима вјештачке интелигенције, иновационе мреже за предузетништво и на права интелектуалног власништва као кључ просперитета и економског раста у евромедитеранским и заливским регијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана