Радмановић позвао СДА да не доводи у питање рад Представничког дома

Срна
Радмановић позвао СДА да не доводи у питање рад Представничког дома

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић позвао је данас посланике СДА да не предлажу нове тачке дневног реда данашње сједнице којима се доводи у питање рад овог дома.

Реагујући на приједлог посланика СДА да се дневни ред сједнице допуни тачкама које се односе на одлуке Савјета министара о именовањима руководстава у управним организацијама БиХ и доношења закључка којим од Тужилаштва БиХ тражи процесуирање предсједника Републике Српске Милорада Додика због изјава због, како је наведено, “јавног негирања геноцида у Сребреници”, Радмановић је рекао да ниједан од ових приједлога није изнијет на Проширеном колегијуму дома.

- Покушавамо да са Савјетом министара усагласимо сједнице како би могли да присуствују. Када смо држали данас Проширени колегијум, на којем је и СДА био, нису предложили било какву допуну дневног реда. Кад Проширени колегијум утврди ред, ради се по њему - објаснио је Радмановић.

Према његовим ријечима, СДА не ради на томе да подржи рад Представничког дома иако тврди да се залаже за јачање институција.

- Оба приједлога СДА су неприхватљива. Немамо присутне представнике Савјета министара како би расправљали о промјени руководилаца управних организација. Логично би било да се тражи информација од Савјета министара и да се онда обави расправа - додао је Радмановић.

За приједлог да се од Тужилаштва затражи процесуирање Додика, Радмановић је истакао да опредјељење парламента није да врши притисак на органе правосуђа, посебно Тужилаштво.

- Овдје се јасно каже “захтијевамо од Тужилаштва БиХ”, Представнички дом не смије да се претвори у то - поручио је Радмановић, констатујући да о овим питањима нема сагласности због чега је непотребно отварати расправу.

Он је позвао СДА да повуче оба приједлога, наводећи да имају прилику да о томе медијски говоре.

Шемсудин Мехмедовић из СДА затражио је да се у дневни ред уврсти тачка “незаконите одлуке Савјета министара о именовању руководства управних организација”, прецизирајући да су то оне у вези са руководством Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ, те Службе за послове са странцима

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана