Радмановић: Оба дома сутра о закону о спречавању сукоба интереса

Срна
Радмановић: Оба дома сутра о закону о спречавању сукоба интереса

САРАЈЕВО - Представнички и Дом народа Парламентарне скупштине БиХ требали би сутра да одрже сједнице на чијем је дневном реду Приједлог закона о спречавању сукоба интереса у институцијама БиХ, рекао је Срни замјеник предсједавајућег Представничког дома Небојша Радмановић.

Он је навео да је на телефонском Колегијуму Представничког дома договорено да хитна сједница почне у 14 часова.

-Ако се усвоји закон који је предложио Савјет министара, онда је непотребно одржавање сједнице Представничког дома која је раније заказана за понедјељак, 11. март о истој тачки дневног реда само са приједлогом СДА - појаснио је Радмановић.

Радмановић је навео да би сједница Дома народа са истом тачком дневног реда требала да буде одржана сутра у 15 часова.

Савјет министара усвојио је јуче Приједлог закона о спречавању сукоба интереса у институцијама на нивоу БиХ, чиме се испуњава један од 14 приоритета у области владавине права у процесу европских интеграција БиХ.

Овај закон је један од кључних услова за добијање статуса кандидата, саопштено је из Савјета министара.

Циљ закона је спречавање сукоба интереса у обављању јавних дужности у институцијама на нивоу БиХ, односно уклањање приватних утицаја на доношење одлука, јачање интегритета, објективности, независности, непристраности и транспарентности у обављању јавне дужности.

Међу циљевима је превенција и борба против корупције, те јачање повјерења грађана у институције БиХ.

Предлагач овог закона, који је јуче једногласно усвојен на ванредној телефонској сједници, је Министарство правде у Савјету министара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана