Радмановић: Наредне седмице хитна сједница за избор Савјета министара

Срна
Радмановић: Наредне седмице хитна сједница за избор Савјета министара

БАЊАЛУКА- Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић изјавио је да ће до краја јануара бити одржане двије сједнице овог дома, једна хитна наредне седмице на којој ће се бирати Савјет министара и једна редовна која ће бити одржана 31. јануара.

Радмановић је Срни рекао да је Колегијум Представничког дома данас договорио да ће редовна сједница овог дома бити 31. јануара за коју већ има утврђен дневни ред, док за хитну није могао одредити тачан датум.

- Тачан датум хитне сједнице не можемо утврдити док се не буде знало када ће бити завршене провјере за чланове Савјета министара и када ће предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто тражити од Комисије за припрему избора Савјета министара да разматра њен приједлог за састав Савјета министара и када ће Комисија то доставити Представничком дому - прецизирао је Радмановић.

Радмановић је нагласио да је процјена да би хитна сједница могла да се одржи средином наредне седмице.

- Може се очекивати да Комисија за припрему избора Савјета министара одржи сједницу у понедјељак или у уторак, и у таквој ситуацији хитна сједница би требала бити у сриједу или у четвртак - нагласио је Радмановић.

Радмановић је открио да су завршене безбједносне провјере кандидата за Савјет министара које су раније достављене и да се очекује да ће безбједносне провјере бити завршене и за остале кандидате.

Безбједносне провјере су завршене за кандидате за Савјет министара које су доставиле странке предвођене СНСД и ХДЗ док се очекују провјере за кандидата странака "осморке".

Како је најављено, сутра би Централна изборна комисија БиХ /ЦИК/ требала разматрати извјештај о извршеним провјерама предложених кандидата за функцију министра или замјеника министра у Савјету министара БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана