Радмановић: Конаковић против добросусједских односа

Срна
Радмановић: Конаковић против добросусједских односа

САРАЈЕВО - Предсједавајући Представничког дома парламента БиХ Небојша Радмановић рекао је Срни да изјаве министра иностраних послова у Савјету минстара Елмедина Конаковића јасно показују да је против добросусједских односа, мира и стабилности цијелог Балкана.

Коментаришући то што је Конаковић најавио да ће на сједници Савјета министара ове седмице покренути иницијативу за стављање ван снаге Споразума БиХ и Србије о полицијској сарадњи, Радмановић је подсјетио да су 2010. и 2011. године, када је разговарано и када је постигнут споразум са Србијом и са Хрватском, представници БиХ и земаља региона радили на добросусједским односима, које треба градити и данас.

"То је прави пут мира, безбједности и стабилности на Балкану у цјелини. Оптужити људе који су на томе радили и успјели да заврше врло тежак посао је врло неразумно у овом моменту, а поготово ако то ставимо у контекст тога да се на сарадњи ради свуда у свијету и у цивилизованим земљама", истакао је Радмановић.

Он је нагласио да, међутим, Конаковић прави нови потез који јасно показује свима у свијету ко је против добросусједских односа.

"Конаковић је најавио да ће сам, ничим изазван затражити да се са једном од земаља са којим је потписан, тај споразум поништи, што доказује да из Сарајева лажно оптужују разне лидере и у БиХ и у Србији да они ремете односе. Конаковић је сада потврдио ко је против добросудсједских односа, против мира и стабилности", рекао је Радмановић.

Он је напоменуо да је интересантно да у БиХ воле да се баве прошлошћу они који о томе ништа не знају.

"Користити то у дневнополитичке сврхе уочи локалних избора је потпуно смијешно, а како то није схватио Конаковић, није разумљиво", рекао је Радмановић.

Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић најавио је да ће на сједници Савјета министара ове седмице покренути иницијативу за стављање ван снаге Споразума БиХ и Србије о полицијској сарадњи.

Он је објаснио да је стављање ван снаге овог споразума могуће само ако министри из Републике Српске у Савјету министара дигну руку за то, јер тако каже Устав БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана