Радмановић: Колегијум ускоро о укидању акциза

М. М. Б.
Радмановић: Колегијум ускоро о укидању акциза

БАЊАЛУКА - Усаглашени текст закона о акцизама, којим је предвиђено јефтиније гориво до 40 фенинга по литру у БиХ, стигао је у Представнички дом Парламента БиХ, рекао је предсједавајући овог дома Небојша Радмановић.

Нагласио је да је тешко заказати сједницу Колегијума Представничког дома Парламента БиХ због обавеза које све три члана то­г тијела имају у предизборној кампањи.

- Потрудићемо се да та сједница буде одржана. Да се не ради о специфичној ситуацији, односно о укидању акциза на гориво, не бисмо се ни потрудили да у ове двије седмице кампање сазивамо Колегијум. Пошто се ради о том акту, који је изузетно важан за грађане, настојаћемо да одржимо сједницу Колегијума која ће одлучити шта и како даље - рекао је “Гласу” Радмановић.

Подсјетио је да су чланови Колегијума, поред њега, Борјана Кришто која је кандидат ХДЗ БиХ за члана Предсједништва, те Денис Звиздић који је носилац листе Народа и Правде за Парламент БиХ.

Радмановић је носилац листе СНСД-а у изборној јединици три за Представнички дом Парламента БиХ.

- Не функционишу ни информативни системи у Парламенту БиХ, али ми ћемо и без тога заказати сједницу Колегијума и доћи до неке одлуке - закључио је Радмановић.

Комисија за усаглашавање текста измјена Закона о акцизама у БиХ, који је у Представничком дому и Дому народа Парламента БиХ усвојен у различитом тексту, постигла је у понедјељак сагласност за то законско рјешење на начин да акцизе на гориво буду укинуте на шест мјесеци уз могућност продужења на додатна три мјесеца. Идући корак је одржавање сједница оба дома Парламента БиХ на којима би требало да буде потврђена та одлука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана