Радмановић: Јединство најважнији задатак Срба са обје стране Дрине

Срна
Радмановић: Јединство најважнији задатак Срба са обје стране Дрине

САРАЈЕВО - Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић честитао је данас грађанима Србије и Републике Српске Дан српског јединства, слободе и националне заставе уз поруку да је очување националног идентитета, језика, културе и традиције један од најважнијих задатака српских политичара са обје стране Дрине.

Радмановић је нагласио да се српски народ и данас жестоко бори да очува слободу коју су му извојевали преци.

-Сјећамо се данас свих оних који су се жртвовали за ту слободу, али је важно и да не заборавимо потребу да и у будућности останемо окупљени, јер само јединствени можемо сачувати мир и стабилност који су пријеко потребни нашем народу - истакао је Радмановић.

Он је посебно истакао да је српско јединство потребно манифестовати сваког дана и у свакој ситуацији.

-Осим што је Дан српског јединства, слободе и националне заставе прилика да потврдимо снажне везе Бањалуке и Београда и утврдимо правце како их још више ојачати, на овај дан је важно истаћи и да Србима унутар БиХ јединство никада није било потребније - нагласио је Радмановић.

Радмановић је поручио да је празник попут данашњег подсјетник свима да национални интерес мора да буде на првом мјесту.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра, на дан када је 1918. године почео пробој Солунског фронта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана