Радмановић: ЦИК је контаминирао изборни процес

Срна
Радмановић: ЦИК је контаминирао изборни процес

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ нема довољно знања и стручности да квалитетно спроведе изборни процес, што се потврдило на општим изборима, а опозиција у Републици Српској то користи за уношење додатних тензија, изјавио је Срни потпредсједник СНСД-а Небојша Радмановић.

-Све што гледамо ових дана је посљедица онога што се дешавало у протекле двије године - од тога како су изабрани до начина на који раде, односно не раде свој посао - рекао је Радмановић и додао да је СНСД сво вријеме упозоравао да је ЦИК нелегитиман и недосљедан.

Радмановић је нагласио да поједини чланови ЦИК-а ових дана тврде да је изборни процес контаминиран оптужујући за то поједине партије, а да је чињеница да су, како је навео, управо они заслужни за ту контаминацију.

-ЦИК покушава да поправи све погрешно што је направио стално срљајући у нове грешке, повлачећи потезе који нису у складу са законом, а најгоре у цијелој причи јесте то да све слути да ће се такво понашање наставити - истакао је Радмановић.

Он је оцијенио да је опозиција у Републици Српској добро упозната са оваквом ситуацијом и да то користи у постизборном периоду за уношење додатних тензија.

-Они су знали да ће изгубити изборе. У изборној ноћи им је то потврђено, али су се ипак одлучили да праве проблеме и то проблеме који највише штете наносе Републици Српској. Дугорочно гледано, такво понашање ће да наштети и БиХ, само што то нико из ЦИК-а данас не види или не жели да види - закључио је Радмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана