Радмановић: БиХ мора ићи у ЕУ без обзира на њене слабости

ГС
Радмановић: БиХ мора ићи у ЕУ без обзира на њене слабости

БАЊАЛУКА - БиХ мора ићи у Европску унију без обзира на њене слабости, рекао је замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић за РТРС.

- БиХ и Република Српска у оквиру ње, економски, су у потпуности везане за Европску унију, што је један од најбитнијих разлога европског пута - нагласио је Радмановић.

Без обзира на одлуку Европског савјета, по питању почетка преговора са БиХ, познато је да СНСД експлицитно тражи и датум. Радмановић је оптимистичан по питању почетка преговора, али не и по питању датума за БиХ, за који је каже неизвјесно када ће га уопште добити.

- Данас већ знамо, дан прије него што ће се одлучити, да нећемо добити датум. Наравно да би врло важно било да добијемо и датум јер се онда на другачији начин и развијамо. Другачије ми радимо овдје, а другачије се и према нама односе и из Европске уније и у цјелини из Брисела. Баз датума, носи се низ минуса. Дакле, остајемо практично на пола пута, и даље нас притишћу за нешто што ми можда нећемо, а морамо усвојити, па некад успоримо, кажемо шта нас брига нисте нам дали датум - нагласио је Радмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана