Радинковић: Полиција из Тешња да предузме мјере против нападача на српску колону

Срна
Радинковић: Полиција из Тешња да предузме мјере против нападача на српску колону

ДОБОЈ - Добојској полицији познате су марке возила која су онемогућавала пролаз колони за Теслић, при повратку са мирног скупа на ентитетској линији код Добоја, те да очекује да ће полиција из Тешња брзо идентификовати та лица и доставити информације о њима и мјерама које су против њих предузели, рекао је начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић.

Радинковић је навео да је Полицијској станици Теслић 1. септембра око 21 час пријављено да су се инциденти догодили око 19.30 часова, а Полицијска станица Теслић одмах је обавијестила Полицијску управу у Тешњу у ФБиХ о догађају.

Он је рекао да је теслићка полиција идентификовала оштећена возила и до сада узела двије изјаве оштећених лица које су прослијеђене Полицијској управи Тешањ.

-Идентификовали смо још осам лица која су била у тој колони од којих ћемо узети изјаве и прослиједити у Полицијску управу Тешањ - навео је Радинковић.

Радинковић је рекао да су три возила и аутобус из колоне те вечери прво нападнути на семафору у Матузићима.

-Та возила и аутобус су оштећена на начин што је бацано камење - изјавио је новинарима Радинковић.

Према његовим ријечима, на путу колоне према Теслићу други инцидент се догодио два пута у Јелаху, и то “на семафору од стране лица која вјероватно ту живе, а према изјави свједока који својим изгледом асоцирају да припадају и вехабијском покрету, зауставили су и онемогућили кретање колоне”. Након што је колона пуштена, она се зауставила већ на другом семафору и тим приликом је једно лице сишло са мотоцикла и оштетило једно возило.

Теслићани који су се враћали из Добоја са скупа подршке институцијама Републике Српске нападнути су 1. септембра у вечерњим часовима у центру Јелаха у Федерацији БиХ, рекао је тада Срни замјеник шефа Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Теслић Предраг Девић.

-Возила и аутобуси су прво ударани шакама, након чега су гађани предметима -изјавио је Девић, наводећи да се инцидент догодио пред семафором у центру Јелаха.

Грађани Српске одлучили су се на мирне протесте на међуентитетској граници након што им је МУП Кантона Сарајево забранио да се окупе испред правосудних институција у Сарајаву, да би тамо изразили незадовољство због подизања политичке оптужнице против предсједника Републике Милорада Додика и директора “Службеног гласника” Српске Милоша Лукића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана